Γιατί πρέπει να μειώσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου;
8 λόγοι για να θυμόμαστε όλοι!

Image

Αλλαγή του Κλίματος

Οι οδικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την αλλαγή των βροχοπτώσεων και την άνοδο των επιπέδων της θάλασσας, την επέκταση των ερήμων και των θυελλωδών τυφώνων, πρέπει να μειώσουμε τη χρήση των ορυκτών καυσίμων. Και τώρα, αυτό σημαίνει να βγούμε από τα αυτοκίνητά μας.
Image

Απεξάρτηση από το πετρέλαιο

Μετά από μισό αιώνα αύξησης της παραγωγής πετρελαίου φαίνεται ότι έχει φτάσει στο μέγιστο, αλλά η ζήτηση είναι υψηλότερη από ποτέ και αυξάνεται. Οι αναπόφευκτα, αυξανόμενες τιμές που θα ακολουθήσουν και η εξάντληση των παγκοσμίων αποθεμάτων.
Image

Μείωση ατυχημάτων

Τα αυτοκίνητα είναι τόσο συνηθισμένα, ξεχνάμε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνα μηχανήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οδική κυκλοφορία σκοτώνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο και τραυματίζει άλλα 30-50 εκατομμύρια.
Image

Καθαρή ατμόσφαιρα

Οι αναθυμιάσεις αυτοκινήτων αποτελούν σημαντική αιτία για το άσθμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως από καπνούς αυτοκινήτων παρά από αυτοκινητιστικά ατυχήματα.
Image

Μείωση της Συμφόρησης

Όσο περισσότεροι άνθρωποι οδηγούν, τόσο χειρότερα για όσους βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Η κατασκευή δρόμων δεν βοηθάει, τα νέα οδικά συστήματα τείνουν να αυξήσουν στην πραγματικότητα την κυκλοφορία κατά 8-10%.
Image

Υποστήριξη της Τοπικής Αγοράς

Τα μικρά καταστήματα στα κέντρα των πόλεων εξαρτώνται από τη διέλευση πεζών. Όσος περισσότερος κόσμος περπατάει τόσο αυξάνεται η κίνηση σ’ αυτά.
Image

Δημιουργία Κοινότητας

Έρευνες δείχνουν άμεση συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των ανθρώπων που περπατούν σε ένα δρόμο και του αριθμού των γειτόνων που ξέρουν με το όνομά τους. Αν θέλετε να γνωρίσετε ανθρώπους στην περιοχή σας, περπατήστε.

Image

Βελτίωση της Υγείας

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενήλικες είναι υπέρβαροι. Τα μισά από τα ταξίδια μας με αυτοκίνητο είναι για αποστάσεις μικρότερες από δύο χιλιόμετρα. Η σχέση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων είναι αυτονόητη.

© 2020 Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Powered by LEVER ΑΕ